Technologie

Úroda hroznů z našich rozsáhlých vinic se sklízí nejen tradičním ručním způsobem, ale také za pomoci moderního sklízecího stroje zn. Gregoire. Mechanizovaná sklizeň urychlí a usnadní vinobraní hlavně v ročnících s nepříznivým průběhem počasí při dozrávání, přičemž kvalita sklizené suroviny nebývá při dokonalé technologii zpracování negativně ovlivněna.

Naše vinařství  je již vybaveno moderní zpracovatelskou technologií, která zachovává pro budoucí víno většinu svěžích, výrazně odrůdových aromatických látek i přírodního extraktu obsaženého v hroznech, čehož dosáhneme hlavně šetrným lisováním na pneumatickém lisu a řízeným průběhem fermentace (alkoholového kvašení), kdy se z hroznového moštu přes „burčák“ zrodí dlouho očekávané mladé víno. Následným doškolením se víno již připraví ke krátkodobému naležení či lahvování a na cestu k Vám, všem milovníkům tohoto ušlechtilého, zdraví a mysli prospěšného moku.